fotókkal

2020.10.07. 12:40

Apró lépésekkel az újraéledő természetért

Fűszernövényeket ültettek a gyerekek szerdán a debreceni Görgey Utcai Óvodában, a Töltsük újra a természetet! című, tavaly októberben elindított óvodai program zárásaképp.

Fotó: Kiss Annamarie

Mezősi Laci és Mező Lili már az intézmény komposztálójában előállított humusszal táplálhatta a fűszerkertbe kerülő növényeket, amiben Erdélyi Edit óvodavezető és Csaholczi Attila önkormányzati képviselő volt segítségükre. A programot – melynek célja az volt, hogy megmutassa: apró lépésekkel hogyan segíthetjük környezetünket a megújulásban, s mekkora jelentősége van ebben az egyéni felelősségvállalásnak – a Tigáz indította el; a cég képviseletében Hubay Katalin adta át a növényeket a gyerekeknek.

A programban öt város (Eger, Debrecen, Hajdúszoboszló, Miskolc és Gödöllő) öt óvodájában tartottak többszöri játékos, élményszerű ismeretszerző foglalkozásokat. Az óvodákba járó csaknem 300 gyermek és 60 dolgozó ismerte meg a komposztláda működését, közvetlenül pedig 110 óvodás szerezhetett tudást a természet újrateremtő erejéről.

Megyénkben a debreceni Görgey Utcai Óvoda mellett a hajdúszoboszlói Aranykapu Óvoda vett részt a kezdeményezésben, az utóbbi helyen is ma zárul az ifjú kompoSZTÁR-ok egyéves kalandja.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában