Beszámoltak terveikről is

2020.07.01. 16:57

Tisztújítás történt a Rotary Club Debrecennél

Közgyűlést tartott a szervezet június 30-án este a Nagyerdőn, ahol megválasztotta az új vezetőséget.

Az elnök Csiszár Mihály lett, aki beszédében kihangsúlyozta a nagy rotarista elődök jelentőségét, úgy mint Sesztina Jenőét, Kenézy Gyuláét, Baltazár Dezsőét, akik alapítói voltak a Rotary Club Debrecennek.

Elhangzott, hogy szervezés alatt áll a tavaszról őszre halasztott Rotary Futófesztivál, amely kiemelkedő esemény a város sportéletében. A klub jövőbeli tervei közt szerepel továbbá – a hagyományos karitatív tevékenyégen túl – egy makett szoborcsoport létrehozása, amelyet Tapintható Láthatatlan néven avatnának fel a Kossuth téren a város vezetésével közösen.

A következő évben a Rotary-projektek fontos eleme lesz a jótékony céllal megrendezendő Rotary Bál a Kölcsey Központban, amelyen több külföldi baráti klub tagjai is részt fognak venni.

A Rotary Club mindezek mellett a zöld Debrecen érdekében a faültetési programban is részt kíván venni – derült ki a tisztújító közgyűlésen. Hozzátették, a fiatalság támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek, ennek érdekében támogatják ifjúsági szervezeteik – a Rotaract és az Interact – terveit, így a Láthatatlan Iskola programot vagy a Rotary-Rubik kocka versenyt a Játék, ami összeköt projekt keretében.

Az est Rotary-díjak átadásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában