fejlesztések

2020.07.02. 15:12

Sokkal otthonosabbá teszik városukat a nádudvariak

A belváros látványosan fejlődik, de a leromlott településrészeken is lesznek fejlesztések.

Fotó: Napló-archív

A Zöld város projektben nemrég átadták a bővített piacot, a kettes tó mellett kialakított görkorcsolyapályát használatba vették, mint ahogy a mellette létrehozott kutyafuttatót, amelyet hamarosan hivatalosan is átadnak. Folyamatban van a turisztikai rendezvénytér kialakítása az egyes tó partján; ebben a közbeszerzési eljárásnál tartanak. Itt a sétányok rendbetételén túl egy félig fedett létesítmény épül majd, fejlesztik a színpadot, hogy a tér alkalmas legyen rendezvények megtartására. Ugyancsak a Zöld város projekt része a városháza és az okmányiroda mellett a parkolóbővítés.

Közösségi tér és sportpálya

A megyei fejlesztésbe tartozik a város, a térség népi hagyományainak bemutatását szolgáló kiállítótér létrehozása. Az integrált városfejlesztési stratégia részeként két projekt is a leromlott városrészek rehabilitációjára irányul. Az egyik megvalósítás alatt van, a másikra nemrégiben nyújtott be a város pályázatot. Mindkettő esetében egy-egy utcában utat aszfaltoznak, összesen öt szociális bérlakást építenek, közösségi házat, teret alakítanak ki. Az egyik területhez közel fekszik a városi sportpálya, ahol a sportoláshoz minőségi helyszínt tudnak majd biztosítani. A másik szegregátumban közösségi kertet alakítanak ki. Ennek részletei még kidolgozás alatt vannak. Az egyik projekt jövőre zárul, a másik esetében bíznak a pozitív támogatói döntésben – tudtuk meg Maczik Erika polgármestertől.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában