szeptemberre használható lehet

2020.07.17. 12:03

Hétfőn kezdődik az építkezés a Kálvin tér és a Vár utca közötti útszakaszon

A Dósa nádor tér átépítésével összefüggésben a Kálvin téri belvárosi tömb gépjárművel való kedvezőbb megközelíthetősége érdekében a Kálvin tér és a Vár utca összeköttetése érdekében új útszakasz épül.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A 6 méter széles, 138 méter hosszúságú útszakasz lehetőséget biztosít a gépjárművel közlekedők számára arra, hogy – a Csapó utcai bevásárlóközpont felőli átjáró használatát mellőzve – a Kálvin tér felől is megközelíthessék a belvárosi tömböt. Az útszakasz a Vár utca irányába egyirányú forgalmi rendű lesz – olvasható a városháza közleményében.

A kivitelezésre a Strabag Építőipari Zrt.-nek 9 hónap áll rendelkezésre, de – az időjárási körülményektől függően – igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy már szeptember elejére – iskolakezdésre – az új út nyomvonala gépjárművel már használható legyen. Az út melletti részeken természetesen ekkor javában zajlik majd a munka.

Az építkezés – a közműkiváltásokkal – 2020. július 20-án, hétfőn kezdődik.

A beruházás költsége bruttó 82.270.600 forint, amit Debrecen önkormányzata saját forrásból finanszíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában