Kifőzték magukat a versenyzők

2020.07.05. 18:16

Gasztronómiai napot tartottak a Cigány-tó mellett a pocsaji romák

Az esemény nyolc csapat részvételével zajlott, a roma családok bármilyen helyben készített étellel indulhattak.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Menyhért Attila, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke megnyitója után elkezdődött a készülődés: a bográcsban főtt ételekhez minden hozzávalót biztosítottak a szervezők, a nevezőknek csak a bográcsról és a fakanálról kellett gondoskodni. Az ételek között több egyforma elnevezésű is volt, de az ízek minden esetben egyéniek és sajátosak voltak. Sertéspörkölt lecsósan, csülökpörkölt betyárosan, csülkös pacal – ezek között válogathatott a háromtagú zsűri, hogy kit hozzon ki győztesnek. A legjobbak vásárlási utalványokat nyerhettek.

 

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

NKM

A verseny legjobbjai

  • 1. „Pocsaji Betyárok” csapata – csülkös pacal
  • 2. „Hosszúpuska” csapata – pacalpörkölt
  • 3. Simon Gyula csapata – csülkös pacal
  • Különdíj: „Rezesek” csapata – borsos tokány sertéshússal
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában