videóval

2020.06.22. 09:36

Rendhagyóan zárták a tanévet Hajdúdorogon

A hajdúdorogi Szent Bazil görögkatolikus középiskola online liturgiával búcsúztatta a diákokat.

Fotó: YouTube / Szent Bazil TV

Szilágyi Gábor a közelmúltban a YouTube-on közzétett szentmise után értékelte a 2019/2020-as tanévet. Az intézményvezető elsőként arra emlékeztetett, hogy a 180 tanítási napból 57 nem olyan formában zajlott, mint ahogy azt megszokták: jött egy vírus, amely megteremtette a tantermen kívüli digitális oktatást.

Pásztor nélküli juhok

– Ebben az időszakban nem volt közöttünk az a megszokott, hagyományos közösségi élet, melyet mindannyian örömmel viseltünk. Jézus azt mondja, amikor meglátta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint a pásztor nélküli juhok. Most mi, papok és pedagógusok ugyanígy vagyunk: kicsit fáj a szívünk, mert nem vagytok itt, és nem lehetünk együtt – fogalmazott. A Szent Bazil-középiskola igazgatója ezután az evangéliumból idézett: „Az aratnivaló sok de a munkás kevés.” Gábor atya megjegyezte, az anyaszentegyházon belül ezt sokszor a papi hivatásra értik, ám ezt a gondolatot az oktatásra átültetve elmondható, hogy a pedagógusoknak is rengeteg munkájuk volt az elmúlt tanítási időben. Sok volt az aratnivaló, a tanulnivaló mindenkinek. – Az evangéliumhoz hasonlóan most kérjük a mindenkori pedagógust, Jézus Krisztust hogy adjon nekünk erőt a továbbiakban ahhoz, hogy együtt munkálkodjunk és tovább segítsük azt a folyamatot, amit a megérdemelt szünet után majd folytatni fogunk. Jézus összehívta tizenkét tanítványát, ahogy mi is összehívunk benneteket az interneten keresztül azért, hogy erőt és eredményt adjunk – fogalmazott végezetül Szilágyi Gábor.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában