Civil Fórum

2020.06.24. 13:44

Nem vesznek részt a „színjátékban”

Nem vesz részt a Civil Fórum Debrecen Egyesület a 2030-ig szóló városfejlesztési stratégia napirendi vitájában és szavazásán a csütörtöki közgyűlésen – jelentette be Gondola Zsolt Zoárd önkormányzati képviselő szerdán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: Kiss Annamarie

Nonszensznek nevezte, hogy a kormány hamarabb döntött a tervezetről, mint a debreceni lakosok által választott képviselők, ez ellen tiltakozik a Civil Fórum a fenti módon. Hozzátette, egyesületük mindig azon igyekezett, hogy konstruktív ellenzékként támogassa a város fejlődését, és módosításokkal a szóban forgó stratégiát is el tudnák fogadni, de nem kívánnak biodíszletként részt venni a holnapi „színjátékban”.

Fotó: Kiss Annamarie

Arról is beszélt, hogy a stratégia nem szerepelt a Fidesz választási programjában, ezért nincs senki, aki felhatalmazást kapott volna a megvalósítására, például hogy tíz éven belül harmadával növelje a város lakosságát, ezzel terhelve is a települést. Az egyesület egy népszavazás lehetőségét fontolgatja.

A képviselő azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy az Új Főnix Terv – mely szerinte „összehullani” látszik, és beépül a városfejlesztési stratégiába – nem teljesülő ígéreteiről senki sem számol be a közgyűlés előtt.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában