rövid hírek a hajdúsági településről

2020.05.15. 07:57

Haladnak a hajdúdorogi idősotthonnal, fertőtlenítő automaták is érkeztek

De a platán- és gesztenyefákat is lepermetezték a napokban.

Fotó: Miska Andrea

Helyszíni bejáráson tekintették meg az egyházi vezetők és a város polgármestere az idősotthon kialakításának jelenleg is zajló kivitelezési munkálatait. A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat égisze alatt megvalósuló intézmény közel 40 időskorú magas szintű ellátását biztosítja majd. A beruházásnak köszönhetően 15 új munkahely is létesül Hajdúdorogon.

Sokan adtak vért

Kihelyezett vér­adást tartottak a Görög Demeter Művelődési Házban a Magyar Vöröskereszt munkatársai szerdán délelőtt. A véradáson számos helyi lakos megjelent, köztük Horváth Zoltán polgármester, aki hetedik alkalommal nyújtott segítő kezet. A városvezető fontosnak tartja, hogy a járvány időszakában ilyen módon is segíthessen.

Fotó: Miska Andrea

Permeteztek

A település belterületén a platán- és a vadgesztenyefák vegyszeres permetezésére került sor a napokban. A szakemberek a Böszörményi úti fasor, az intézmények udvarain magasodó fák, és a templomkert védett természeti kincseinek kórokozóit is ártalmatlanították. A kártevők elleni védekezéshez pedig méhkímélő technológiával készített növényvédő szereket használtak.

Fotó: Miska Andrea

Megérkeztek a közterek virágai

Tizenegyezer tő egynyári virág ékesíti majd a hajdúsági kisváros köztereit. A virágok a napokban érkeztek meg a közfoglalkoztatási munkaprogram telephelyére. A színpompás virágok között fellelhető a vinka, a sárkányvirág, ugyanakkor a tátika, a napvirág és a muskátli sem maradt ki. A virágrengetegből a strandfürdő és a temető virágágyásai is megszépülnek.

Fotó: Miska Andrea

Kézfertőtlenítők a város intézményeinek

A napokban megérkeztek az önkormányzat által rendelt kézfertőtlenítő automaták. A koronavírus-járvány miatt hiánycikknek számító eszközöket első körben a felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelőkben helyezték el. A város vezetése az intézmények részére is biztosítja ezeket a kézfertőtlenítésre alkalmas eszközöket.

Fotó: Miska Andrea

Komposzt és fűmag a moziudvarra

A Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet és a közfoglalkoztatási program dolgozói áldozatos munkájának köszönhetően komposztföld került a mozi udvarának mintegy kétszáz négyzetméternyi területére. A tereprendezést követően fűmaggal vetik be az érintett udvarrészt, mely ősszel már remélhetőleg számos közösségi programnak ad otthont.

Fotó: Miska Andrea

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában