a falak már állnak

2020.04.21. 12:25

Gyülekezeti központot építenek Esztáron

A református templom mögötti üres területen a munkálatok egészen jól haladnak, hamarosan már a tetőszerkezetet kezdik el készíteni.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A tervek szerint ez év augusztus 20-ára elkészül az Esztári Református Gyülekezeti Központ. A 87 millió forintos beruházás költségeiből 7 millió önerőt a református egyház tette a pályázati támogatás mellé. Az építmény tartalmaz egy parókiarészt, irodahelyiségeket, kiszolgáló, mellékhelyiségeket és egy gyülekezeti termet. Mindennek a területe 250 négyzetméter.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Szabó Zsolt tiszteletes tájékoztatást adott arról, hogy az évente idelátogató holland vendégek is támogatják a központ építését: berendezési tárgyakkal, pénzadománnyal segítenek. A tiszteletes elmondta azt is, hogy a régi parókia épülete is megmarad: azt vendégházként fogják üzemeltetni. Bibliai táborok helyszínéül is szolgál majd, amelyet az idén is terveznek, remélik, sikerül megvalósítani, már hat holland fiatal jelezte is érkezését.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában