zöld kör

2020.02.19. 09:58

Szemléletformálással a klímavédelemért

Kiderült, egy kilogramm étkezési marhahús előállításához 15 ezer liter tiszta édesvíz kell.

Az ifjúság környezeti ügyek iránti érzékenyítését szolgálja az a vándorkiállítás Hajdúböszörményben, amelynek Zöld Otthon – a fenntartható háztartás címet adta a tárlat gazdája, a helyi Zöld Kör környezetvédő egyesület. A kiállítást a „Nincs B Terv” klímavédelmi kampány jegyében a térség tíz oktatási intézményében – általános- és középiskolákban – mutatják be az idei Föld Napjáig, azaz április 22-ig.

Fotó: Zöld Kör

E héten a hajdúböszörményi Eötvös József Általános Iskolában mutatják be a 8 tablóból és néhány szemléltetőeszközből álló tárlatot, amelyhez az egyesület környezeti nevelői február 18-án tanítási időben tárlatvezetést is vállaltak az érdeklődő diákcsoportok számára. Serbán Zsuzsanna biológus-környezeti nevelő szerint a legmeglepőbb a gyerekek számára a „vízlábnyom” fogalmának ismertetése volt. Ekkor megtudhatták például, hogy 1 kilogramm étkezési marhahús előállításához 15 ezer liter tiszta édesvíz kell. Így szembesülhettek a tanulók, hogy a civilizált ember megszokott életvitele mennyire pazarló és megterhelő a bolygó ökoszisztémája számára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában