Gasztronómia

2020.02.07. 10:16

Elérkezett a csokirajongók ideje a cívisvárosban

Több mint harminc kézműves csokimanufaktúrával, interaktív műhellyel és egy gigantikus azték piramissal ünneplik az emberiség egyik legősibb találmányát Debrecenben.

Fotó: Matey István

Három nap csokimennyország: pénteken indul a IV. Fórum Debrecen Csokifesztivál. A vendégek Wossala Rozinával készíthetnek bonbonokat, míg a színpadon Korda György és Balázs Klári, valamint egy őrült, láncfűrészes csokiszobrász-show szórakoztatja a nagyérdeműt.

A csokoládé története egészen az aztékokig nyúlik vissza, akik már jóval az európai hódítók előtt ismerték és fogyasztották az indiánul xocolātlnak hívott édességet. Nekik állítanak emléket a rendezvény szervezői, akik egy három és fél méter magas, tizenkét négyzetméter alapterületű csokipiramist építettek a bevásárlóközpont közepére. Az extrém csokis látványosságok közül kiemelkedik M. Tóth Zsolt jégszobrász világbajnok egyedülálló show-ja, aki egy száz kilogrammos csokitömbből fogja kifaragni a piramist örző indián szobrát, mindezt láncfűrésszel, a vendégek szeme láttára.

A rendezvény alapkoncepciója bemutatni a hazai csokoládé- és egyéb kézműves édességműhelyeket, éppen ezért csakis természetes alapanyagokból, manufakturális körülmények között készült finomságok mutatkoznak be a kiállítói standokon, a klasszikus bonbon-trüffel-táblás csoki hármastól kezdve a reform gyümölcsdesszerteken át a gigantikus szökőkutakból mért chilis forrócsoki csodákig – tudtuk meg a szervező közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában