színvonalas lakóház épül

2020.02.07. 11:28

A jövő héten már bonthatják a debreceni Egyetem Kávéházat

A leendő Egyetem Tower lakásaiban mennyezeti hűtés-fűtés és padlófűtés, a tetőn medence és panoráma terasz, a mélygarázsban autólift is lesz.

Fotó: Látványterv / Homologue

Hamarosan gyökeresen átalakul a cívisvárosban a Nagy Lajos király tér déli szeglete: elbontják az ötvenéves – földszintes – vendéglőépületet, és a helyére nyolcemeletes, 65 lakásos, magas színvonalú lakóházat építenek – Egyetem Tower néven.

A Napló ezzel kapcsolatos érdeklődésére Eteley Gábor értékesítési igazgató elmondta: az eredeti menetrendben némi csúszást okozott egy nem ismert gázközmű áthelyezése, de immár zajlik a belső bontás, és várhatóan február harmadik hetén a külső bontást is elkezdik. A korábban ott működött étterem már átköltözött a debreceni belvárosba.

Fotó: Matey István

Milliós négyzetméterár

Kérdésünkre a szakember a Naplónak elmondta: az Egyetem Tower műszaki tartalma nem változott, az épületegyüttes 8 emeletes lesz, és 65 lakást tartalmaz majd, melyek ára négyzetméterenként 1 millió és 1 millió 200 ezer forint közötti. A luxus társasházban 39 és 90 négyzetméter közötti alapterületű lakásokat alakítanak ki, melyek mindegyikéhez 10–24 négyzetméteres teraszok is tartoznak majd.

A lakásokat környezetbarát hőszivattyú fűti majd, és mennyezeti hűtés-fűtés fog gondoskodni a kellemes klímáról. A tetőn megközelítőleg 100 négyzetméteres medence lesz, amit a lakók használhatnak.

Fotó: Látványterv / Homologue

Autóliftes mélygarázs

Az épületegyüttes alatt háromszintes pincerendszert építenek, amiből a felső kettő a garázsokat tartalmazza (ezekben autóliftek is helyet kapnak majd), a legalsó szinten a gépészet lesz. A földszinten 24 órás recepció fog működni, sőt mindezeken kívül exkluzív étterem is szolgálja majd a kényelmet.

Eteley Gábortól a Napló megtudta azt is, hogy a debreceni, Nagy Lajos király téri luxus társasházat várhatóan 2021 első félévében adják át.

Vass Attila

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában