köszöntötték az újévet

2020.01.02. 11:15

Polgár városának segítőkészsége igazi érték

Egymás elfogadására, az adakozásra, a másokon való segítésre hívta fel a figyelmet a városvezető.

Fotó: Csőke Vivien

A hagyományokhoz híven január 1-jén újévköszöntő ünnepség várta a városlakókat Polgár főtérén 17 órai kezdettel. Elsőként Tóth József polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

– Hagyomány már, hogy az új év első napján találkozunk a főtéren. Voltunk már itt ködben, amikor a tűzijátékot nem láttuk, csak hallottuk, olyan szélben, hogy a város tüzének meggyújtása komoly biztonsági intézkedéseket követelt, dermesztő hidegben is, míg most ideális az időjárás. Ideális a találkozásra, hogy váltsunk néhány szót, jókívánságot mondjunk egymásnak. Reménykedünk, hogy jobb, szebb lesz 2020, de talán azzal is megelégednénk, ha nem lenne rosszabb a 2019-esnél. Ebben volt szúnyoginvázió, sertésjárvány, özönvízszerű esőzés és aszály is. Szeretnénk, ha Polgár 2020-ban békés, nyugodt kisvárosként élné a napjait. Ha nem lenne kibékíthetetlen ellentét az emberek között semmilyen tekintetben, hiszen mindannyian a városhoz tartozunk. Szeretném, ha munkája, jövedelme lenne mindenkinek, senki ne nélkülözzön. Legyen mindenkinek társa, barátja, olyan családi közössége, ahol tudnak segíteni. Legyen fedél a feje fölött, étel az asztalon. A polgáriak segítőkészek, sok jó ügyet talált már a város közössége, amiért összefogott, ez a városnak nagy értéke. Adnak majd magukból a polgáriak a jövőben is. Adni jó, és ne csak a karácsony idején szólaljon meg a mások iránti segítés, adjunk többet, cselekedjünk jót az év minden napján – fogalmazott Tóth József polgármester.

Forralt bor és forró tea

Az újévi köszöntő után a Polgári Lovas Hagyományőrző Egyesület közreműködésével Tóth József meggyújtotta a várostüzet. Ezt követően a Bestiák (Miss Bee) teremtettek retro hangulatot a 90-es évek slágeréivel. Mint minden évben idén is volt tombolasorsolás, valamint a 2020. évi városbögrében forralt bort és forró teát lehetett fogyasztani. Az estét tűzijátékkal zárták.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában