Zöld város program

2020.01.14. 10:35

Folytatódik a Déri tér felújítása

Szebb és zöldebb lesz a belváros egyik legkedveltebb tere.

Átépítik a B24 galéria udvarát | Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

November közepén indult a munka a belvárosi téren és környezetében; a beruházás része a Zöld város programnak, aminek keretében 11 városrészben újulnak meg a közösségi terek több mint 6 milliárd forintból. A napokban újabb üteméhez érkezett a projekt.

Növényeket telepítenek

Szombaton megkezdődött a Déri tér átalakítása második ütemének kivitelezése. A postaátjáró gyalogjárdája lényegében elkészült, s nemsokára a Déri tér két oldala (először a Perényi utca felé eső) szép, bazaltkő díszburkolatot kap – tudtuk meg Balogh Jánostól, a kivitelező Bazár Parking 2000 Kft. építésvezetőjétől.

A középső rész kavicsos marad, és tovább zöldítik majd a területet, növényzetet, fákat, cserjéket telepítenek. Mint azt az építésvezető elmondta, igyekeznek minél előbb elvégezni a munkákat, a legvégső határidő április közepe. Megújul a Batthyány utcai B24 Galéria udvara is: a térkövet felszedték, helyére zöldnövényzet kerül. Így nemcsak szebb lesz, de alkalmassá válik szabadtéri kiállítások, koncertek megtartására is.

SzT

Borítókép: A Zöld város program keretében többek között a B24 Galéria udvarát is felújítják

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában