visszatekintő

2020.01.16. 14:33

Campus, Tankcsapda, makiparádé: 2019 Molnár Péter szemével

A legnehezebb fotózások mindig azok, amikor beteg gyerekekhez megyünk – vallja fotóriporterünk.

Fotó: Molnár Péter

Az elmúlt év hónapjainak történéseit képes összeállításokban bemutató számvetésekből „lapunk szemei”, a fotóriporterek sem maradnak ki.

Molnár Péter már régóta meghatározó alakja annak a folyamatnak, amelyben Hajdú-Bihar megye eseményei az újságolvasó számára láthatóvá válnak: 2003 februárja óta dolgozik fotóriporterként a Naplónál. Régről szerelmese a természetfotózásnak, szenvedéllyel fényképez rockkoncerteket, képzőművészeti kiállításokról már hiányolják, ha épp nem ő érkezik, de színpadi és konyhaművészeti eseményeket, illetve ételkompozíciókat szintén szívesen „objektívjére tűz”.

Túlfotózhatatlan gyönyörűség: daruvonulás a Hortobágyon

A mostani összeállításban – melyet a 2019-ben készített felvételeinek legjavából válogattunk – természetesen visszaköszönnek a kedvenc témák, ám az is nyilvánvalóvá válik: csöppet sem a sokoldalúság rovására.

Érdeklődésünkkor Péter arról is beszámolt: a legfelemelőbb érzéseket azon a jótékonysági focigálán élhette át, amelyet tavaly januárban rendeztek a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

– A lelátók megteltek, s az esemény teljes bevétele a Tündérkör Alapítványt illette meg. Csaknem 700 ezer forint gyűlt össze, amelynek a felét Vietorisz Áronnak, a DVSC-DLA akkor 14 esztendős játékosának ajánlották fel, akinél leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. A szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek a csarnokban, és sokan küzdöttek a könnyeikkel, amikor Kowalskyék átadták az összegyűlt adományt Áron családjának, miközben zúgott a „Gyógyulj meg, Áron!” rigmus – idézte fel fotóriporterünk.

Emlékezetesnek bizonyult fotózás közben is szorítania a magyarokért a 3x3-as kosárlabda-bajnokságon, Debrecen főterén. – Izgalmas volt, sajnáltam, hogy nem sikerült még jobb eredményt elérni – tette hozzá. A Kossuth téren egy másik esemény ugyancsak lázba hozta Pétert: Máté Bence nagyszabású természetfotó-kiállítása.

Munkájából azonban az elszomorító pillanatok sem hiányoznak. – A legnehezebb fotózások mindig azok, amikor beteg gyerekekhez megyünk, még akkor is, ha sokszor nagylelkű adományokat viszünk, vagy éppen lelkes tűzoltók Mikulásnak öltözve, a klinika ablakán bemászva csalnak mosolyt a gyermekek arcára – zárta összegzését Molnár Péter.

FGY

Szorongatott helyzetben a Loki
A húsvéti szokás elől ezúttal sem volt menekvés Nyíradonyban
A nyíradonyi Aerobik Magyar Kupán aligha akadt lehetetlen
Karneválra jő a világ
Egyedülálló hagyomány: Krisztus-katonák Hajdúdorogon
A jövő egészségügye: a dolgozó fáradhatatlan, a beteg pedig mindent kibír
Makiparádé
A pirotechnika meglepetései elől a rettenthetetlen rocker is visszahőköl
Ifjonti áhítattal az Úr szolgálatában
Húzatom agyba-főbe, beugrom a nagybőgőbe… – vagy az ugrik belém. A Nyughatatlan zenekar a Campuson

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában