debreceni egyetem

2019.11.11. 21:23

Új ipari digitalizációs technológiák

Több milliárd forint értékű ipari digitalizációs szoftveradománnyal és képzéssel támogatja az egyetemet az S&T.

A Debreceni Egyetem és négy másik hazai felsőoktatási intézmény közreműködésével egyedülálló S&T University 4.0 programot indított a S&T Consulting Hungary Kft. (S&T). A cég az ország egyik vezető IT rendszerintegrátoraként és ipari digitalizációs szakértőjeként a programmal hozzá kíván járulni az egyetemek ipari digitalizációs képzési lehetőségeinek fejlesztéséhez – olvasható az unideb.hu oldalon. Az ötéves programot az S&T szoftver partnereivel szorosan együttműködve, azok felajánlásaira támaszkodva, a magyarországi egyetemek igényeire adaptálva alakította ki.

Javulnak az esélyek

A vállalat partnereivel karöltve ipari digitalizációs szoftvereket adományoz az egyetemeknek, ezenfelül vállalja a tanárok továbbképzését az új szoftverekre. A programban ezen belül kiemelt támogatást élveznek az egyetemek járműépítő csapatai. – A Debreceni Egyetem a régió első számú műszaki tudásbázisaként meghatározó szerepet játszik a térség gazdaságfejlesztésében. Az S&T több éve kiváló partnerünk, professzionális megoldásait széles körben használja az ipar. Az együttműködés révén a szoftverek oktatásával erősítjük mérnökhallgatóink kompetenciáit, javulnak munkaerőpiaci esélyeik – jelentette ki a megállapodást a Debreceni Egyetem részéről aláíró Pintér Ákos általános rektorhelyettes. A negyedik ipari forradalom soha nem látott kihívások elé állítja az ipart és az oktatást egyaránt. Döntő fontosságú, hogy mindkét terület szereplői a lehető leggyorsabban hajtsák végre a digitalizációs átállást annak érdekében, hogy Magyarország az átalakulás nyertese lehessen. Az S&T University 4.0 program katalizátorként működhet ebben a folyamatban, felgyorsítva a kétirányú tudástranszfert az ipar és az egyetemek között.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában