Regensburgi szaktekintély

2019.11.20. 19:40

Neves vendégelőadó érkezik a Debreceni Egyetemre

Hacki Tamás, a Regensburgi Egyetem fül-orr-gégész professzora, az 1962-es Ki mit tud? győztese tart vendégelőadást pénteken a Debreceni Egyetemen.

A foniátria nemzetközi szaktekintélyétől a hangképzési zavarokról hallhatnak az érdeklődők Debrecenben és Hajdúböszörményben – olvasható az unideb.hu-n.

Hacki Tamásra a legtöbben 1962-es „Ki mit tud?” győzteseként emlékeznek, azt már kevesebben tudják, hogy a Debreceni Egyetemen – mint ahogy az egész országban – az ő könyvéből tanítják a foniátriát, azaz a hangképzés tudományát. A professzor november 22-én, pénteken két előadást is tart a Debreceni Egyetemen. A füttyművész, aki a fül-orr-gégegyógyászaton belül a foniátria és az audiológia hazai és nemzetközi szaktekintélye, Rezes Szilárd Gyula klinikaigazgató meghívására az egyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikáján szakorvos-jelölteknek, valamint a hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karon a logopédus szakirányú képzésében résztvevő gyógypedagógus hallgatóknak tart órát. A meghívás aktualitása a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika szervezésében az ország szakvizsga előtt álló fül-orr-gégegyógyász szakorvos jelöltjeinek egy hónapos szakvizsga felkészítő tanfolyama.

Hacki Tamás / Fotó: Kovács Attila

Az elmúlt szemeszterben a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán a logopédus hallgatók „Nyelvi- és beszédzavarok” tantárgyának oktatását a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Tanszék oktatói Hacki professzor „Foniátria és társtudományok” című könyvét vezérfonalként használva végezték. A leendő logopédusoknak és a már aktívan tevékenykedő szakembereknek a professzor „A hangképzés zavarai” témában november 22-én, pénteken 13 órától tart előadást Hajdúböszörményben, a GYGYK Új Kollégiumának Dísztermében.

A neves professzor ezt követően 15 órától Debrecenben, a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikán találkozik a fül-orr-gégegyógyászat szakvizsga előtt álló szakorvos-jelöltekkel, akiknek foniátriai alapismeretekről és hangképzési betegségekről tart előadást.

Ezek is érdekelhetik