hírmorzsák

2019.11.12. 15:06

Kabai siker az országos kártyaversenyen

Ez történt mostanában a településen.

Az Őszirózsa Hagyományőrző Egyesület tagjai országos kártyaversenyen vettek részt októberben, Budapesten a Láng Művelődési Központban. A römicsapat negyedik helyezést ért el, a férfiak pedig az ultiban taroltak. Csapatban másodikok, ezüstérmesek lettek. Erdei Gyula egyéniben a maximális 12 ponttal országos bajnok lett.

Ahány foltvarró, annyiféle munka

Három év után újra kiállítással rukkoltak elő a Kabai Foltművesek. A művelődési ház kiállítótermében kilenc foltvarró állította ki munkáit. A kiállítás megnyitóján Széplaki Gáborné foltműves, nyugdíjas pedagógus elmondta: – Kilencen kilencfélék vagyunk, akár a munkánkat, színválasztásainkat nézik. Egyvalamiben hasonlítunk, imádjuk ezt csinálni.

Őszi könyvtári napok

A Gonda Ferenc Városi Könyvtár az Őszi Könyvtári Napokhoz kapcsolódva minden korosztály számára szervezett programot. Az iskolások mesét mondtak, az ovisoknak mesefoglalkozást tartott Boldoghné Kiss Ágnes könyvtárvezető. A felnőtteknek Lengyel Gábor mesélt itteni gyermekkoráról. Hajdú Katalin mesekönyvét mutatta be.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában