fotókkal

2019.11.26. 16:11

Debrecen-díjat kapott az amerikai orvosnő

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara díjátadó ünnepséget tartott kedden a Debreceni Egyetem főépületében, ahol nemzetközileg is elismert kitüntetést adományozott Valina L. Dawson amerikai professzornak.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Idén először egy hölgy díjazott kapta a „Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért” elnevezésű elismerést, amelyet már 17. alkalommal kapja meg az a kutató vagy kutatócsoport, akinek munkája jelentősen segíti a molekuláris orvostudomány fejlődését. Dr. Dawson különböző szövet- és állatmodelleken végzett kutatásai nagyban hozzájárulnak a Parkinson-kórban és a súlyos agyi vérellátási zavarok kapcsán bekövetkező szöveti változások helyes értelmezéséhez.

– Egy egyetem mindig is a tudomány fellegvára kell hogy legyen. S ennek megfelelően mindazt, amit a nemzetközi tudományosság tesz, az egyetem nyomon követi, és elismeri a kimagasló eredményeket, amelyeket egyes tudósok a tudomány különböző területén elérnek. Az orvostudomány az a terület, amely az emberiség szempontjából különösen fontos – mondta Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese. Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudomány dékánja beszédében hangsúlyozta; a magas színvonalú oktatás, lehetetlen minőségi kutatói munka nélkül.

 

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában