vadásznapi fogások

2019.09.09. 17:26

Ínycsiklandozó ízek forgataga fogadott minket Tiszacsegén

A vadásznapi főzőversenyen mindenki a saját trófeáját dolgozta fel.

Fotó: Kiss Annamarie

Azoknak, akiknek a megyei vadásznapon sikerült kiszakadniuk a Bambi, a Nyuszi Péter vagy a népmesékből ismert három kismalac érzelmi kötelékből, nem mindennapi kulináris élvezetben lehetett részük. A főzőversenyt minden évben komolyan veszik a megyei vadászok, és társaságban, igazi közösségi tevékenységként próbálják a mezőny legfinomabb vadételét elkészíteni.

Az őzbakból készült pörkölt igen népszerű volt
Fotó: Kiss Annamarie

Hosszúpályi rutinos, összeszokott baráti társasága nem indult a megmérettetésen, de a két őzbakból készült saját receptúra alapján megfőzött pörkölt a Napló munkatársait is elbűvölte. A kóstoló során megtudtuk, a szokványosnál jóval több hagyma és a főzés utolsó fázisában hozzáadott paradicsomkarikák egyedi sűrűséget és ízt adnak az őzpörköltnek. Vörösbor nélkül, szegfűborssal és a megszokott fűszerek hozzáadásával készült a csapat ínycsiklandozó fogása. Igazi kuriózumnak azonban a szamárszalámi-kóstoló számított, mely csak amolyan nassolnivaló gyanánt szolgált, míg az óriási kondérban rotyogott a társaság közös lakomája. Mikepércs lelkes vadászai a rendezvényen nem mindennapi receptet osztottak meg a Naplóval, hiszen a leírás így kezdődik: „Darálj le egy vaddisznót, fűszerezd be, és töltsd bele a savanyúkáposzta-levelekbe!” A vaddisznós töltött káposzta elkészítése azonban a szakavatottak szerint szinte semmiben sem különbözik a hagyományosétól, mindössze a főzési időt kell valamennyivel hosszabbra hagyni. Idő pedig volt bőven, hiszen már a reggeli órákban elindultak a „konyhai” előkészületek, így a zsűri és a korgó gyomrú közönség még ebédidőben megkóstolhatták a vadas remekeket.

SzD

Borítókép: A vaddisznóból készült töltött káposztát füstölt szalonnával bolondították meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában