szívünk napja

2019.09.29. 14:37

Hasznos tanácsokat kaptak arról, hogyan óvják a szívüket

A prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága a Debreceni Egyetem rendezvényén, a Szívünk Napján.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal és kardiológiai tanácsadással várták az érdeklődőket vasárnap a Nagyerdei Stadionnál. Világszerte több mint 17 millióan halnak meg évente szívbetegség következtében. Magyarországon a halálozások fele szív- és érrendszeri betegség következménye. A szívbetegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.

A megnyitó köszöntőbeszédében Dr. Csanádi Zoltán a DE ÁOK Kardiológiai Intézet igazgatója, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke kiemelte, hogy mennyire fontos az, hogy mi magunk tegyünk meg mindent a szívünk egészségéért, hiszen a legnagyobb felelősei mi vagyunk, ezért tartsuk szem előtt a rendszeres testmozgást, a dohányzás nélküli életmódot és az egészséges táplálkozást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában