adományosztás

2019.08.28. 15:46

Tanszercsomagokat kaptak a nehéz sorsú gyerekek Dombostanyán

A héten célba érnek az iskolakezdést segítő tanszeradományok.

Fotó: Molnár Péter

A szeptemberi iskolakezdésre való felkészülés komoly terheket ró a családokra, éppen ezért évről évre a Debreceni Karitatív Testület igyekszik minél több nehéz sorsú családnak megkönnyíteni gyermekeik beiskolázását.

Szerda délelőtt két család kapott tanszercsomagot Dombostanyán. Bodnár Zsuzsanna három gyermekével él egyedül a tanyavilágban, nagyobbik lánya, Zsüliett a hatodik osztályt, míg Elizabet a második osztályt kezdi jövő hét hétfőn. A lányok izgatottan nyitották ki az ajándékba kapott iskolatáskákat, persze öccsük, a másfél éves Bence is kíváncsian matatott a színes ceruzák, füzetek, tolltartók között.

„Nagyon nagy segítség számunkra ez az adomány, a Karitatív Testület segítsége nélkül nem tudtam volna egyedül megoldani a beiskolázást. Tavaly körülbelül 50 ezer forintba került a tanévkezdés, most ezt az összeget másra tudjuk fordítani”

– osztotta meg a Naplóval az édesanya.

Zsuzsa előrelátó, a bőséges adomány révén megspórolt pénzt a téli felkészülésre fordítja, a kéményt szeretné korszerűsíttetni, valamint tüzelőt vásárolna.

Egyenlő esélyekkel

Tavaly 400 csomagot gyűjtött össze a Debreceni Karitatív Testület, idén több 500 csomagot állítottak össze.

– Elégedettek vagyunk az idei gyűjtéssel, de azt hozzátesszük, hogy mindig tudnánk többet is adni. A tanszerek mellett nagyon sok olyan eszköz van, amiből nem kapunk eleget. Reméljük, jövőre még több fog ezekből érkezni, így a nélkülöző családok kasszáját tehermentesíteni tudjuk, és segíthetünk abban, hogy azok a nehéz sorsú gyermekek, aki motiváltak, szeretnének tanulni, ugyanolyan eséllyel induljanak, mint a többiek – hangsúlyozta Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

Az adománygyűjtés augusztus 2. és 26. között zajlott mintegy 140 önkéntes közreműködésével.

– A debreceniek felajánlásait egységcsomagba rendeztük, az önkormányzat pedig fél millió forint pénzbeli támogatást adott a Karitatív Testületnek. A tanyavilágban több mindenre van szükség, ide hozunk tartós élelmiszer adományt is – mondta el Széles Diána alpolgármester Dombostanyán.

Boros Szilviához két jól megpakolt iskolatáskával érkezett a szerda délelőtti delegáció, a még óvodáskorú Cintiáról sem megfeledkezve egy micimackós táska is szerepelt a csomagban. Szilviának két iskoláskorú gyermeke van, Szilvike a hatodik osztályt kezdi a Csapókerti Általános Iskolában, az autista Danika pedig most kezdi az első osztályt a Kinizsi Pál Általános Iskola egyik speciális osztályában. Számukra is nagy segítséget jelent ez az adománycsomag, hiszen a gyerekek miatt Szilvia nem tud még dolgozni, így párja fizetéséből gazdálkodnak.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában