Bébibumm

2019.08.08. 10:31

Szamárcsikó látott napvilágot a Debreceni Állatkertben

Bemutatkozik Botond, a kifogástalan étvágyú kis csődör.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

A Debreceni Állatkert és Vidámpark az utóbbi időben számos új jövevény érkezéséről számolt be. A legfrisebb hír szerint július 28-án a gyermekek egyik kedvenc kifutója, az állatsimogató gazdagodott új lakóval, egy magyar parlagi szamár csikóval (Equus africanus asinus).

 

Botond, a jó egészségben lévő és kifogástalan étvágyú kis csődör 12 hónapos vemhesség után látta meg a napvilágot, és már megtekinthető gondoskodó anyja társaságában, aki mellől jó pár hónapig biztosan nem tágít majd. A jó étvágyú kis csacsi szívesen játszik társaival a tágas karámjukban, vagy napfürdőzik a puha homokon – írja közleményében a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotó: Kiss Annamarie

Hazánk egyetlen őshonos szamárfajtája, a parlagi szamár nyugodt, békés természetű állat. Különböző színváltozataiból a Debreceni Állatkert többfélét is tart; a Vidámpark területén kialakított szamárménes egy fehér családnak, az állatsimogató pedig immár két fekete egyednek ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában