Debreceni Virágkarnevál

2019.08.22. 20:56

Harmadik éve a karnevál reflektorfényében

Az ország legnagyobb arénashow-jára már márciusban elkezdték a felkészülést.

Fotó: Matey István, archívum

A Karneváléjjel és a lélegzetelállító tűzijátékkal nem értek véget a karneváli hét programjai. Szerdán a város különböző pontjain tekinthették meg közelebbről a virágkocsikat az arra járók, ráadásként pedig Táncol a város címmel este parádés felvonulás zárta a jubileumi, 50. virágkarnevál egyhetes programsorozatát a Kossuth téren. A fellépők között szerepeltek a Pozitív Centrum Táncművészeti Egyesület növendékei is, akik már harmadik éve mutatták meg tehetségüket a Karneváléjen, s idén a szerda esti felvonuláson is részt vettek.

Hosszas készülődés

Az egyesület alelnöke a Naplóval megosztotta, idén a virágkarneváli szervezők kérték fel őket, hogy csatlakozzanak a nagyszabású eseményhez. – A karneváli rátermettségünket anno egy verseny keretében kellett bizonyítanunk, most pedig már hívtak bennünket. A pozitív kisugárzás, a sok munka és mozgás iránti szeretet meghozta a gyümölcsét – fogalmazott Szanyi Krisztina. Szeptemberben már a 40. tanévét kezdi a tánciskola, melynek közel 40 táncosa tanulta be az idei karneváli rendezvényekre a koreográfiákat. – Nincs két egyforma Karneváléj, így már kora tavasszal elkezdtük a készülődést, s miután kiderültek a zenék is, augusztusban már jóformán mindennap próbáltunk. Az arénashow produkciói közül hatban kaptunk szerepet, a szerda esti felvonulás során pedig mi is színesítettük a karneváli forgatag fellépőinek névsorát – tudtuk meg Szanyi Krisztinától.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában