pénzügyek

2019.06.21. 08:33

Nemrég elvitték, hamarosan visszaadják

Lesz pénzkiadó automata Hortobágyon, az ATM új helyéről jelenleg tárgyalásokat folytat a Tiszántúli Takarék Szövetkezet a helyi önkormányzattal, mert a pénzintézet továbbra is szeretne működtetni pénzkiadót a településen.

A helyi lakosság számára nyújtott előbbi pénzügyi szolgáltatást a hamarosan induló, heti rendszerességgel a településre látogató, mobil bankfiókként üzemelő Takarék-Busz egészíti ki a közeljövőben – válaszolta Napló kérdésére a Tiszántúli Takarék Szövetkezet, hozzátéve, hogy a fiókracionalizálást komoly üzleti kalkulációk és egyeztetések előzték meg.

A bankot azután kerestük meg kérdéseinkkel, hogy Hortobágy faluban a takarék szövetkezet leszerelte az ATM-et, bezárta a bankfiókját, így hazánk egyik kiemelt turisztikai települése bank és pénzkiadó automata nélkül maradt. Ez hátrányosan érinti a lakosságot, az ottani cégeket, az önkormányzatot, a turizmus résztvevőit. Utóbbiak révén érdekes a helyzet: nem vehetnek fel pénzt egy turisztikai központban, mert nincs automata.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában