új zebrák

2019.05.29. 15:33

Új „csíkos helyek” a cívisvárosban

Hét forgalmas debreceni csomópontban készül gyalogátkelő a következő hónapokban.

Az első új zebra a Derék utca és a Vincellér utca találkozásánál lesz. A kialakítás már megkezdődött, az eddigi gyalogos ösvényt, például rendes betonalapú járdával váltják ki – derült ki a helyszínen Orosz Ibolya Aurélia és Csaholczi Attila, a városrész önkormányzati képviselőinek tájékoztatóján, szerdán.

Biztonságosabbá válik

- Régi probléma a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében, a lakótelepek és a buszvégállomás találkozásánál a gyalogátkelő hiánya. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban sokan sietnek az itteni buszmegállóhoz. A gyalogosok azonban sokszor percekig nem tudnak átjutni a másik oldalba. Ezért javaslatomra most gyalogátkelő épül a biztonságos közlekedés érdekében – magyarázta Csaholczi Attila.

 

Hangsúlyozta, az Új Főnix Terv a nagy, városi fejlesztések mellett figyelmet fordít az egyes városrészeket érintő kisebb, de a környéken élők számára fontos beruházásokra is. A közlekedésbiztonság növelése érdekében idén hét forgalmas csomópontban épül új gyalogátkelőhely, ez a néhány nap múlva elkészülő beruházás a program első eleme.

Szeptemberre elkészül

„A Tócóskertben és a Tócóvölgyben élők mindennapjait egy újabb fejlesztés könnyíti meg, a nemrég indult járdafelújítás és a köztéri lépcsők korszerűsítése után az új gyalogátkelő is segíti a közlekedést”

– emelte ki Orosz Ibolya Aurélia.

Kifejtette: az új zebrákat a Vincellér utca – Derék utca, a Viola utca – Ibolya utca, a Cseresznye utca – Monostorpályi út, a Veres Péter utca – Radnóti Miklós utca, a Határ út – FAG bejárat csomópontban, valamint az István út – Kristály utca és a Szávay Gyula utca – Hun utca találkozásánál hozzák létre.

A hét gyalogátkelő kialakítására összesen 11 millió forintot fordít saját költségvetéséből a debreceni önkormányzat. A kivitelezés a szeptemberi iskolakezdésre fejeződik be – tette hozzá Orosz Ibolya Aurélia

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában