hogy is van ez?

2019.05.16. 08:16

Merre közelebb a repülőtér?

A körút nyugati oldalán kisebb a forgalom, ezért irányítanak arra.

Fotó: Orosz Csaba

Egy lapunkat megkereső debreceni taxis szerint rossz irányba mutat a Bethlen utca 31. számhoz, az autósbolt elé néhány hónapja kihelyezett tájékoztató fehér tábla, mely szerint amikor a Bethlen utcán a belváros felé tartó autós a repülőtérre akar menni, a Kölcsey Központnál jobbra, a Pesti utca felé kell a körúton fordulnia. A taxis úgy véli, valójában balra, a homokkerti felüljáró felé fordulva kicsivel rövidebb az út.

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy az új táblákat tavaly helyezték ki, melyekkel a nem idevalósi, városunkba érkező vagy azon áthaladó járművezetők tájékozódását szeretnék segíteni. A táblák az országos közúthálózat városba bevezető szakaszainak folytatásaként a Böszörményi út – Pesti utca – Nyugati utca – Erzsébet utca – Mikepércsi út útvonalra irányítják a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre tartókat. Azért ezt az útvonalat ajánlják, mert a körút nyugati oldalán kisebb a forgalom, mint a Hunyadi utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Sumen utca útvonal. Ráadásul így a belváros is tehermentesíthető.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában