Helyi közélet

2019.04.02. 14:39

Milyen előnyei vannak a biciklizésnek?

Debrecen - A biciklizés környezettudatos, gyors, egészséges és edzeni is lehet vele - legalábbis ezt mondják az általunk megkérdezett járókelők.

Debrecen - A biciklizés környezettudatos, gyors, egészséges és edzeni is lehet vele - legalábbis ezt mondják az általunk megkérdezett járókelők.

– Elsősorban környezettudatos, emellett a lelkünknek és a testünknek is jót tesz. A napi testmozgást letudjuk a biciklizéssel, sőt, ha sokan tekernének, kevesebb szmog lenne a levegőben.

– Nekem a biciklizés a gyors és egészséges közlekedést jelenti. Előnye, hogy bárhol le tudom rakni. Nemrég költöztem a városba, és a jó idő beköszöntével praktikusabb lesz majd biciklire pattanni.

– Olykor biztonságosabbnak tartom, mint a tömegközlekedést, nem is beszélve, hogy nem kell a buszra várni. Hamar eljutok vele a célomig, és még a tekeréssel „észrevétlenül” edzek is.

– Rendszeresen használom a bicajom, télen-nyáron, hóban-fagyban. Emiatt rendszeresen karbantartom a bringám. Gyorsabb, mint gyalogosan, és egyszerűbb is, mint parkolót keresni.

– Én nem biciklizem, de édesapám nagyon szereti a bicajokat, és nagyon sok is van belőle otthon. Örülök neki, mert kellemes testmozgás számára, mindamellett hasznos is a boltba menet.

HBN | Fotók: Kiss Annamarie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában