Kavalkád négy keréken

2019.04.29. 17:20

Dübörögtek a lóerők a traktoros ballagáson

Immár második alkalommal volt füstös az ég a végzős pallagi balásházys diákok traktorjainak köszönhetően.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma és a 10 000 Lóerő Egyesület jóvoltából a pallagi középiskola csaknem 150 végzős diákja és tanáraik újra rendhagyó módon búcsúztak alma materüktől és a várostól.

Agrárium és hagyományok

A különleges ballagáson a diákok tizenöt traktorral vonultak fel, és a pallagi iskolájuktól egészen a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusáig vezetett útjuk, érintve a Debreceni Egyetemet és a Nagyerdei körutat, valamint a Bolyai és Akadémia utcát is.

 

A célba éréskor köszöntőbeszédében dr. Komlósi István, a Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja kiemelte, hogy a hagyományok mennyire fontosak. – Az agrárium nem létezhet hagyományok nélkül, és mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a traktoros ballagás folytatódhatott. Megmutatjuk ennek a vidéki nagyvárosnak, hogy nem szakadhat el az agráriumtól – mondta Komlós István.

Az utánpótlás jelentősége

Filep Miklós, a Balásházy János Gyakorló Középiskola igazgatója is kifejtette a tradíció jelentőségét. – A tavalyi elődöknek köszönhetjük ezt a neves kezdeményezést, és bízunk benne, hogy valóban hagyomány lesz. Nemcsak az iskola 150 éves múltja miatt, hanem az utódpótlás jelentősége végett is.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában