Helyi közélet

2019.04.07. 17:33

Betontortával ünnepelt a tudatos életmód közössége

Debrecen - Virtuálisan elfújták az első gyertyát a CSAK Design vásár születésnapi tortáján vasárnap.

Debrecen - Virtuálisan elfújták az első gyertyát a CSAK Design vásár születésnapi tortáján vasárnap.

A CSAK olyan összefogás és vásár, ahol helyi iparművészek és tervezők kaptak bemutatkozásra lehetőséget, s e közösségnek egyformán tagja alkotó és vásárló is. A kezdeményezés a tudatos életvitelt, a tudatos fogyasztást is népszerűsíteni kívánja. Az ünnepi találkozásra tervezők és vásárlók között vasárnap került sor a Debreceni Egyetem díszudvarán.

– Egy évvel ezelőtt jött létre a Cselekvő Alkotó Közösség, tavaly áprilisban tartottuk az első CSAK Design vásárt egy már meglévő programsorozathoz kapcsolódva. Azóta a kiállítók sora folyamatosan bővül, és nagy öröm mindannyiuk számára, hogy Debrecenben ilyen értékeket is meg lehet mutatni – mondta Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke a rendezvény megnyitóján. Kiemelte: külön köszönet illeti önkéntes és önzetlen munkájáért Vízhányóné Szolnoki Gizust, a rendezvény fő szervezőjét, a Kosztercsi írásai bloggerét és Buzai Éva fotóst, akik nélkül kevésbé gördülékenyen működhetne a közösség.

Közösség formálódik

– Egy évvel ezelőtt a Déri Múzeumban körülbelül feleennyi alkotóval izgatottan álltunk az első CSAK Design vásár megnyitója előtt. Most is köszönettel gondolunk a múzeumra, hogy elsőként helyet biztosított a lelkes debreceni alkotóknak. Bízom benne, hogy a vásárlóközönség ugyanolyan szeretettel fogadja őket most is, mint akkor, hiszen mindez csak azért működhet, mert ők támogatják, megtisztelik jelenlétükkel a rendezvényt – hangsúlyozta Vízhányóné Szolnoki Gizus.

Ezt követően a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának néhány tagjával karöltve felvágták a születésnapi betontortát, amely mangó–sós karamella, valamint csokoládé–málna ízzel csábította a megjelenteket. Így az ünnepi pillanatba mindenki igazán belekóstolhatott. A résztvevők születésnapi sütidíszítő workshopon vehettek részt, és azok, akik együtt ünnepeltek velük, sorsoláson szerepelhettek, melyen az alkotók ajándékait nyerték meg. Mindezzel azt szerették volna elérni, hogy az esemény az egész család számára nyújtson örömet, a fiatalabb generációk megízlelhessék az alkotás örömét is, és a tudatosabb életmódhoz is közelebb kerülhessenek.

Inspiráció

A főszervező a Napló kérdésére elmondta, egyik legfontosabb küldetésüknek tartják inspirálni a helyi alkotókat, hogy merjék bemutatni alkotásaikat, profin gondolkodjanak, és vágjanak bele saját vállalkozásukba. Vízhányóné Szolnoki Gizus azt is elárulta, szeretnének megvalósítani egy kiállítássorozatot az esemény kísérőjeként, és a távlati terveik között az is szerepel, hogy a debreceni komolyzenei, könnyűzenei életet is bevonják a rendezvénybe.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában