Helyi közélet

2019.03.29. 13:39

Névadójukra emlékeztek a Rákócziban

Berettyóújfalu - Volt kvízjáták, szavalat, dalcsokor, tűzharc, sport és a koszorúzás sem maradt el.

Berettyóújfalu - Volt kvízjáták, szavalat, dalcsokor, tűzharc, sport és a koszorúzás sem maradt el.

Ebben az évben is megemlékeztek az intézmény névadójáról a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a Rákóczi-hét programsorozat részeként. Az ünnepséget március 27-én az intézmény aulájában tartották. Az iskola életében fontos ünnep a Rákóczi-hét, immár több mint negyed évszázada minden évben megemlékeznek névadójukról és az általa példaként álló szellemiségről. A diákok és a pedagógusok ezúttal is sokféle programmal készültek az ünnepre.

Történelmi összefoglaló

A március 27-i emléknapon, Rákóczi születésének évét megidézve 1676 méteres emlékfutással tisztelegtek névadójuk előtt. Délelőtt az alsó évfolyamosok zászlót festettek és Rákóczi Ferencről szóló mondákat olvastak, a felsőbb évfolyamokon tanulók totót tölthettek ki, és kvíz kérdésekre adhattak választ, segítségül hívva az internetet. A hagyományos megemlékezés sem maradhatott el, az aulában összegyűlt több mint száz gyermek Gál Petra szavalatát, a negyedikesek dalcsokrát hallgatta meg. Történelmi összefoglalóval és ünnepi beszéddel Török Péter, a Bihari Múzeum vezetője, történész-muzeológus készült. A Rákóczi-induló dallamaira a zászlóvivők az intézmény udvarán álló Rákóczi szoborhoz vonultak, majd a Berettyóújfaluban működő intézmények vezetői és a tanulók megkoszorúzták az emlékművet.

Az ünnepséget követően számos történelmi jellegű program is várta a tanulókat. Interaktív vetélkedők, fotózás, történelmi játszóház Rákóczi-focikupa, kuruc-labanc tűzharc, dalok tanítása is szerepelt a jeles nap programjai között.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában