Helyi közélet

2017.10.20. 14:28

Újabb orvosi rendelőt adtak át Debrecenben

Debrecen - Kulturált körülmények közé érkeznek a betegek ezen túl a Cegléd utcai rendelőbe.

Debrecen - Kulturált körülmények közé érkeznek a betegek ezen túl a Cegléd utcai rendelőbe.

Csaknem 35 millió forintba került a Cegléd utcai háziorvosi rendelő felújítása – mondta a pénteki átadáson Széles Diána (Fidesz–KDNP), Debrecen alpolgármestere, emlékeztetve arra, hogy az Új Főnix Terv részét képező felújítási programban már elkészült a Kassai úti és az Apafi utcai rendelők modernizálása. Mint rámutatott, a Híd utcán néhány héten belül végeznek a kivitelezők, a Sas, a Darabos és az Epreskert utcai létesítmények korszerűsítése érdekében pedig pályázatokat adott be az önkormányzat.

[related-post post_id="3653867"]

Nagy Sándor önkormányzati képviselő közölte: a Cegléd utcai rendelőhöz 5700 lakos tartozik, a napi átlagos betegforgalom praxisonként meghaladja az 50 főt.

– Ha betegen olyan helyre kell menni, ami nem szívderítő, nincs jó hatással a gyógyulásra. Ezért is volt fontos ennek a rendelőnek a felújítása – fogalmazott Pósán László (Fidesz–KDNP), a városrész országgyűlési képviselője. Arról is beszélt, hogy bár a beruházáshoz szükséges pénz nagy részét az Európai Unió biztosította, 8 millió forint erejéig önkormányzati önerőre is szükség volt. Ez azért áll rendelkezésre – kampányolt már egy kicsit –, mert az ország és Debrecen gazdasága jól teljesít.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában