Helyi közélet

2017.10.13. 17:18

Majd holnap dolgozom, ma neked segítek

Debrecen - A bárczisok egy bográcsnyi finom étellel köszönték meg a figyelmességet.

Debrecen - A bárczisok egy bográcsnyi finom étellel köszönték meg a figyelmességet.

Több, mint ezer munkatársa részvételével, országos programja keretében önkéntes napot szervezett október 13-án pénteken a Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Systems Magyarország vállalatcsoport. Az ország 33 helyszínén egy időben zajlottak a programok, Debrecenben 30 kollégájuk vetette bele magát a segítő munkába a helyi Bárczi Gusztáv-iskola udvarán, ahol a Telekom munkatársai az intézmény környezetét szépítették meg.

Egészen pontosan ecsetet ragadtak, és az iskola kerítését festették le szépen, jó hangulatban; "majd holnap dolgozom, ma neked segítek" feliratú pólóban.

Fotó: Molnár Péter

- Ez már a sokadik önkéntes programunk, hiszen több mint egy évtizedes hagyományai vannak az efféle megmozdulásoknak; viszont a második olyan, amit országos szinten egyszerre koordinálnak. Idén is segítségre szoruló gyermekeket és fiatalokat oktató-nevelő intézményekre esett cégünk választása, ahol nagy szeretettel vártak minket. Igazából a kollégáink is nagy örömmel jöttek, sőt, maguk is kezdeményezik az önkéntességet - fogalmazott Nagy Károly, a sajtóosztály munkatársa. Mint megtudtuk, az eszközök és a festékek is a cég adományai; előzetesen megérdeklődték, hogy mi volna az a fontos teendő, ami egy nap alatt szemmel látható változást hoz az intézmény környezetében. Őket is meglepték, hiszen bográcsban készült az ebéd számukra.

Fotó: Molnár Péter

Segíti az elfogadást

Szakál Judit, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium gyógypedagógiai-középiskolai intézményegység-vezetője hálával szólt a kommunikációs cég felajánlásáról.

Nagy köszönet jár érte, hogy minket választottak, ezáltal is segítik a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok társadalmi elfogadottságát”

- emelte ki, s a Napló kérdésére hozzátette, szerencsére egyre több felajánlást kapnak, van olyan cég, amelyik minden évben a mikuláscsomagokat állja, vagy a táboroztatást, de olyan is előfordult, hogy ismeretlenül mennek be hozzájuk játékokkal.

- A közelmúltbeli Tündérfutáson befolyt adományokból szintén kapott az intézményünk, az udvaron látható régi bútorok pedig azt jelzik, hogy a tankerület támogatásával újra cserélhettük bútoraink egy részét - folytatta.

Nagy álmuk egy Szabó Magda - emlékkert létrehozása az udvaron - árulták el -, ugyanis az írónő ott született, az egykor bábaképzőként üzemelő létesítményben.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában