Helyi közélet

2017.10.13. 14:02

Az „Ipar napjai” a műszaki karon

Debrecen - Kétnapos szakmai programot tart az érdeklődő cégek és partnerek számára a város a Debreceni Egyetem Műszaki Karával közösen. Célja, hogy bemutassa oktatásfejlesztési erőforrásait, illetve lehetőséget biztosítson a régióban működő vállalkozások számára a párbeszédre.

Debrecen - Kétnapos szakmai programot tart az érdeklődő cégek és partnerek számára a város a Debreceni Egyetem Műszaki Karával közösen. Célja, hogy bemutassa oktatásfejlesztési erőforrásait, illetve lehetőséget biztosítson a régióban működő vállalkozások számára a párbeszédre.

Többek közt a cívisváros gazdasági és oktatási terveivel is megismerkedhetett, aki ellátogatott a Debreceni Egyetem Műszaki Karára, a várossal közös, szerdán kezdődött kétnapos szakmai rendezvényre. Az „Ipar napjai Debrecenben 2017” elnevezésű program célja, hogy bemutassa az érdeklődő cégek, partnerek számára Debrecen gazdaságfejlesztési terveit, lehetőségeit, erőforrásait, illetve a régióban működő több, mint 40 cég és vállalkozás számára lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra és párbeszédre.

Központtá válna

– A műszaki karnak az a legfontosabb, hogy olyan munkaerőt képezzen, amely megfelel a piaci szereplőknek, idecsábítja az új cégeket és itt marad dolgozni Debrecenben. Ennek érdekében folyamatosan kommunikálunk a vállalkozásokkal azért, hogy minél optimálisabban tudjunk velük együttműködni – hangsúlyozta a rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Szűcs Edit, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja.

Fotó: Matey István

Komolay Szabolcs alpolgármester arról beszélt, a város vezetése azt szeretné, ha az elkövetkező időszakban Debrecen túlnyúlva az ország határain, az Észak-Alföld, a Partium, Felvidék, és Kárpátalja alkotta bővebb értelemben vett régió gazdasági, kulturális, és oktatási központjává váljon.

– Ez a cél csak akkor lehet reális, ha rendelkezésre áll a három alappillér: a gazdaság, az oktatási rendszer, és kulturális szolgáltatási háló. A város egy olyan képzési struktúrát szeretne kialakítani, amelynek egyik alapja a két tannyelvű képzés és a specializáció bevezetése már az általános iskolában, s mely tovább bővülne egy nemzetközi érettségi programmal a gimnáziumban. A szakemberképzésről a duális képzést erősítve a DSZC, valamint felsőfokon az egyetem intézményei gondoskodnak, természetesen a piaci igényeknek megfelelően.

Az alpolgármester elmondta, a város gondolt a Debrecenbe települő cégek külföldi dolgozóira is: az ő gyermekeik számára (is) jó megoldást kínálhat a Pallagon megvalósuló nemzetközi iskola, ahol a tervek szerint 2019-től az óvodásoktól a végzős középiskolásokig ötszáz gyerek tanulhat majd angolul alap- és középfokon.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában