Helyi közélet

2017.09.02. 18:47

Szent László-ereklye Székelyhídon

Székelyhíd - László szent élete, minden tette, hite az Istennel való mély kapcsolatban gyökerezett.

Székelyhíd - László szent élete, minden tette, hite az Istennel való mély kapcsolatban gyökerezett.

Szent László szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából az ötödik egyházkerületi találkozóra került sor augusztus 31-én a településen. Az alkalomból elhozták az egyházközségbe a Nagyváradon őrzött Szent László ereklyét.

Zarándokok érkeztek Érmihályfalva, Bihardiószeg, Érsemjén, Éradony, Asszonyvására, Érkeserű, Margitta, Érszalacs és Monospetri egyházközösségekből a Szeplőtelen Fogantatás római katolikus plébániatemplomba. Székelyhídi és gálospetri gyermekek örvendeztették meg a zarándokokat Szent László életéből inspirált rövid jelenetek előadásával. A szent király életpéldáját kiemelve pedig tanúságtételeket, tapasztalatokat osztottak meg egymással a zarándokok.

Böcskei László megyés püspök beszédében kiemelte, a Szent László-év jelentősége abban áll, hogy nemcsak az egyházmegye központjába hívja ünneplésre a híveket, hanem megmutatja a szent király ereklyéjét a kisebb közösségekben is. A szent tettei és élete legyen iránymutató számunkra, próbáljuk gyakorolni a mindennapi életünkben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában