Helyi közélet

2017.09.26. 16:55

Kiderült a hadházi asszony hazugsága

Debrecen, Hajdúhadház - A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az asszony ellen büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra.

Debrecen, Hajdúhadház - A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az asszony ellen büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra.

A hajdúhadházi asszony 2017. március 3-án a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon tett feljelentésében azt állította, hogy 2017. március 3-ára virradó éjszaka megjelent a lakásán a korábbi élettársa és őt bántalmazta, szexuális együttlétre kényszerítette.

A feljelentést követően a nyomozó hatóság az asszony volt élettársát gyanúsítottként hallgatta ki szexuális erőszak bűntette miatt, majd őrizetbe vételére és előzetes letartóztatásának elrendelésére is sor került.

Az asszony a nyomozás során huzamosabb ideig kitartott állítása mellett, azonban a volt élettársával történt szembesítése alkalmával elismerte, hogy a feljelentésében rögzített állításai valótlanok. Elmondta továbbá, hogy a közöttük történt veszekedés miatt dühös lett és ezért tett valótlan feljelentést volt élettársa ellen.

Ezt követően a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a volt élettárs előzetes letartóztatását megszüntette, majd az ellene indult büntetőeljárást is megszüntették.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában