Helyi közélet

2017.09.06. 12:58

Augusztusi húsvét Debrecenben

<em>Csaknem két hete történt, de még mindig nem hagy nyugodni az az eset, melynek részben tanúja, részben elszenvedője voltam.</em> Orosz Csaba írása.

Csaknem két hete történt, de még mindig nem hagy nyugodni az az eset, melynek részben tanúja, részben elszenvedője voltam. Orosz Csaba írása.

Debrecenben, a Nyugati utcán, a Kis Debrecen kocsma előtti buszmegállóban hat-nyolc utastársammal helyi járatunkra vártunk, amikor a vidéki buszpályaudvar felől, a szélső sávban egy ezüst színű mikrobusz érkezett. Az autó „anyósülésén” ülő fiatal férfi a megállóhoz érve kihajolt a mozgó jármű ablakán. Kezében másfél-két literes ásványvizes palackot tartott, melynek – minden bizonnyal felrázott tartalmával – lefröcskölte a várakozókat. Közben kiabált is valamit, de azt nem értettem, mert éppen telefonon beszéltem valakivel egy újságcikkről. Nekem csak pár csepp jutott az „üdvözletből”, de hiába mutatott a hőmérő akkor még jóval többet mint 30 fokot, nem esett jól. A kárvallottak közül ketten-hárman viszont alapos „zuhanyt” szenvedtek el. Az autó továbbhajtott. Az érintettek a ruhájukat vizsgálták, találgatták, mit öntött a férfi, hagy-e majd fizikai nyomot? „Még szerencse, hogy víz volt” – állapította meg egyikük. A H2O gyorsan elpárolgott, de a lelki sérülés, a talán viccesnek gondolt bunkóság biztos, hogy nemcsak bennem maradt meg. Remélem, egyszer még az elkövető is hasonló meglepetésben részesül, talán éppen húsvétkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában