2017.05.26. 16:20
A nap receptje: húsgombócleves
Debrecen, Hosszúpályai, Miskolc, Nyíregyháza - Csak pár percig kell pihentetni, és már tálalható is.
Debrecen, Hosszúpályai, Miskolc, Nyíregyháza - Csak pár percig kell pihentetni, és már tálalható is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sárgarépát, a zellert és a petrezselymet felaprítjuk, és forró olajon pirítani kezdjük. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük körülbelül 2 liter vízzel, megsózzuk, és fedő alatt főzzük tovább a levest. A darált húshoz adjuk a római köményt, a reszelt sajtot, a kukoricakeményítőt és kevés sót. Összekeverjük, és vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk. A gombócokat a forró lébe szaggatjuk. A levest lefedjük, és további 15 percig főzzük. A petrezselyemzöldet, a snidlinget, a koriander- és a zellerzöldet, valamint az újhagymát apróra vágjuk, és a forró leveshez adjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, s ezzel csak éppen forralunk rajta egyet. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pihentetjük 2–3 percig, és már tálalhatjuk is.
- Szegedi Ildikó, Hosszúpályi -