Helyi közélet

2017.04.06. 17:46

Civil Fórum: Körforgalmat a kereszteződésbe!

Debrecen - Lakossági kezdeményezésre megváltoztatná az eredeti elképzeléseket egy elágazásnál a Civil Fórum.

Debrecen - Lakossági kezdeményezésre megváltoztatná az eredeti elképzeléseket egy elágazásnál a Civil Fórum.

Közel 50 lakos írta alá a papírt, melyben azt kérik, a Galamb-Vécsey-Szabó Kálmán utca kereszteződésben a megismert közlekedési tervekben szereplő jelzőlámpás csomópont helyett körforgalom épüljön.

– A Civil Fórum minden olyan kezdeményezést támogat, amely a város lakhatóbbá tételét, fejlődését segíti. Így jutott el hozzánk ez az aláírás lista. Ezzel egyrészt a környezetszennyezést is csökkentenék, másrészt meg lehetne menteni azt a 15-20 fát, amelynek kivágása a lámpás kereszteződés kialakításához tervbe van véve – hangoztatta dr. Gondola Zsolt elnök a párt tájékoztatóján.

Bircze István önkormányzati képviselőjelölt elmondta: programjának egyik fontos pontja, hogy az emberekkel együtt javítsák a környezetet.

– Az általam megkérdezett szakemberek véleménye alapján a terület megfelelő műszaki állapotú ahhoz, hogy ott egy körforgalmat ki lehessen alakítani. Akkor is mindent megteszünk a jogos lakossági igény érvényesítésére, ha az önkormányzat válasza a petícióra elutasító lesz – ígérte Bircze István.

Reagált a Fidesz-frakció: Nincs elég hely

A csomópont körül nincs elég hely, így nem lehet az előírásoknak megfelelő körforgalmat építeni. Hozzátették, összesen 85 lombhullató fát ültetnek a területen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában