Helyi közélet

2017.03.21. 18:05

Felszállási engedély megadva!

Debrecen - Különleges időutazásban lesz részük mindazoknak, akik megnézik a Rapülőket a Főnix Csarnokban.

Debrecen - Különleges időutazásban lesz részük mindazoknak, akik megnézik a Rapülőket a Főnix Csarnokban.

Az év egyik legnagyobb debreceni hangrobbanását a kilencvenes évek emblematikus zenekara, a Rapülők okozhatja a Főnix Csarnokban április 22-én. Köztudomású, a Geszti Péter (MC Gesztenye), Berkes Gábor (T-Boy), Szentmihályi Gábor (Michel de Lux) alkotta trió egy évtizedes kihagyás után február végén két telt házas koncertet adott a fővárosi Papp László Sportarénában. A nagy sikerű show-ról a hajdúsági publikum sem marad le – hangzott el az esemény keddi, debreceni sajtótájékoztatóján.

Telt házra várva

Szabó Béla, a koncert főszervezője elmondta, tavaly realizálódott, hogy a 90-es évek egyik legnépszerűbb csapata a cívisvárosban is felidézi azt a felejthetetlen hangulatot, amire oly jó emlékezni a mai napig. Szabó Béla hozzátette, mindazok, akik jegyet vásárolnak a koncertre, nyereményjátékon vesznek részt, melynek fődíja egy 150 ezer forintos utazási utalvány.

Szombati Zsolt, a Best FM programigazgatója kiemelte, ami napjainkban a Halott Pénz, az negyed évszázada a Rapülők volt, azaz óriási népszerűségnek örvendtek. A rádiós szakember elárulta, tapasztalataik alapján a mai fiatalok is vevők Gesztiékre, aminek az a titka, hogy időtálló a dallamviláguk, a szövegeik pedig kreatívak.

Nosztalgikus buli

Berkes Gábor, az együttes billentyűse arról beszélt, hogy a kilenchónapos előkészületek során felvetődött, miután rengeteg munkát fektettek a show-ba, kár lenne csak egy vagy két budapesti bulit adni, éppen ezért úgy döntöttek, pár nagyvárosba elviszik a produkciót. Geszti Péter azzal kezdte, hogy a fiataloknak úgy mutatná be a Rapülőket, miszerint a Halott Pénznél és a Wellhellónál érzi azt, amit anno ők csináltak. A „szöveggyártó kisiparos” nem ment el szó nélkül Debrecen büszkesége, a Tankcsapda mellett sem, mint mondta, nagyon bírják a zenekart, majd mosolyogva, viccesen hozzátette, a Tankok szövegei majdnem olyan jók, mint a Rapülők szövegei. Geszti kiemelte, szinte egy az egyben elhozzák a budapesti showműsort – mindössze a színpad lesz kisebb, mint a Papp László Sportarénában –, azaz többek között Tóth Verát, Tóth Gabit, a Hajdú-ikreket és Szolnoki Pétert is hallhatja a nagyérdemű a Főnixben.

– Őszintén mondom, soha nem volt még ilyen jól összerakva Rapülők koncert, mint most. Az egész műsor a retró érzésére épül, de tudjuk, hogy maga a nosztalgia nem elég, egy európai szintű show is kell, azaz különleges látvány és hangzás. Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon még senki sem költött annyit koncertre, mint mi most. Egy érzelmi hullámvasútra számíthatnak a nézők, bízom benne, hogy a közel kétórás buli után valamennyien boldogabban mennek haza – fogalmazott Geszti Péter.

HBN-BN


Jegyek kaphatók a Fórum információs pultjában, a Kölcsey Központban, a Tourinform irodában, a Best FM szerkesztőségében, a Napló székházban (előfizetőink számára kedvezményesen) és ezen a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában