Helyi közélet

2017.02.23. 07:27

A komp „újrakomponálása”

Tiszacsege - 10-15 embernek ad munkát a következő hetekben a tiszacsegei komp javítása.

Tiszacsege - 10-15 embernek ad munkát a következő hetekben a tiszacsegei komp javítása.

Megkezdődött a tiszai jeges ár által Tiszacsegéről elsodort, majd csaknem 50 kilométerrel lejjebb, a kiskörei víztározónál megfogott, erősen megrongálódott komp állapotának alapos felmérése a parton.

– Az már most látszik, hogy a 8 légkamrából az egyik hátsót alulról egy fatuskó nagyon megsértette, de lehet, hogy a két elsővel is baj van – számolt be lapunknak az első tapasztalatokról Szilágyi Sándor Tiszacsege polgármestere. Elmondta: a komolyan behajlott oldallemezeket ki fogják vágni és pótolják, újakat hegesztenek be. A felépítményt, például a kabint, a hajókereket és a korlátok, oszlopok jelentős részét szinte teljesen újjá kell építeni.

A polgármester a költségeket továbbra is 10-15 millió forintra saccolja, a pontos összegre valószínűleg péntekre derül fény, akkorra fejeződik be az állapot felmérés. (Abban bíznak, hogy ezt a vis maior keretből később megkapják.) A javításon 10-15 munkás várhatóan 3-4 hétig fog dolgozni. – Reményeink azután már egyáltalán nem fog látszani mi történt a járművel – fogalmazott Szilágyi Sándor. A Tiszacsege és Ároktő között 1986 óta közlekedő, most „újjászülető” komp első útját március második felére tervezik.

HBN-OCs


Szabadítsátok ki Janit: egy sztori, ami végül happy enddel záródott. Jelentkezzen, aki az előzetes alapján nem ülne be azonnal az egész estés filmre.

Március második felétől ismét járhat a szállító eszköz Tiszacsege és Ároktő között.

 

A Tisza nem ereszti a Tiszacsegéről elszabadult kompot, félelmetes, ahogy a víztömeg uralja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában