Helyi közélet

2017.01.19. 16:17

Gyökerek miatt törhetett a cső

Debrecen - Szerdán a Karácsony György utcán egy csőtörés miatt garázsokból kellett szivattyúzni a vizet.

Debrecen - Szerdán a Karácsony György utcán egy csőtörés miatt garázsokból kellett szivattyúzni a vizet.

Négy négyemeletes társasházat érintett a vízkorlátozás, miután szerda este csőtörés történt a debreceni Karácsony György utcában – mondta el érdeklődésünkre Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója. A szakemberei egész éjjel dolgoztak a hiba elhárításán. Egy 50 éves, hat méteres azbeszt cement csőszálat kellett kicserélni. Vélhetően azonban nem a kora miatt ment tönkre a cső, hanem a vezeték nyomvonalához közel futó fasor gyökerei okozták ezt, amelyek a csövek csatlakozóidomainál képesek magukat befúrni a vezetékbe, emiatt pedig egy idő után annak stabilitása is csökken, így könnyen sérül a cső. Bár reggelre visszakapcsolták a szolgáltatást, a cső reggeli átvizsgálásakor derült ki, hogy a javításnál szivárog. Ezért délelőtt, a munkák alatt ismét szünetelt a vízszolgáltatás.

A helyszínen mintegy 100 köbméter víz folyt el, ami a a parkolókba, garázsokba, pincékbe folyt, és állt meg. Innen a tűzoltók segítségével szivattyúzták ki a vizet. Ányos József elmondta, akinek a víz miatt kára keletkezett, az jelezze ezt a Debreceni Vízműnél, a tényleges károkat a társaság biztosítója fogja rendezni.

Az fagyok után az olvadás is sok munkát adott a Vízmű szakembereinek. A részleteket keressék a pénteki Naplóban.

HBN


Debrecen - Csőtörés miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat és a megyei műveleti szolgálatot szerda este a megyeszékhelyen található Karácsony György utcába. Az egységek kordonszalaggal körbevették az érintett területet és értesítették a vízművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában