Helyi közélet

2017.01.16. 09:02

Drága volt a működtetés, új irodába költözött a Génmegőrző

Hortobágy-Máta - Saját építésű, vadonatúj irodaházba tette át a székhelyét a Génmegőrző Kft.

Hortobágy-Máta - Saját építésű, vadonatúj irodaházba tette át a székhelyét a Génmegőrző Kft.

Azzal, hogy a Hortobágyi Nonprofit Kft. Hortobágy, Czinege János utca 1. szám alatt található irodaházából a múlt év őszén átköltözött a Mátai Ménes központban található új irodaépületbe, a társaság régi vágya valósult meg.

Önerőből

Mint azt a kft. illetékesétől megtudtuk, a 17 telephely közül a Mátai Ménes helyszínre a cég tevékenységeinek hatékony szervezése és ellátása miatt esett a választás. A nonprofit kft. régi irodaháza közel 40 éves, annak költséghatékony üzemeltetésére a cég korábbi vezetősége többször próbált megoldást találni. 2014-ben döntöttek úgy, hogy a régi irodaház felújítása helyett egy kisebb méretű, a központi irodai dolgozók hely­igényét figyelembe vevő és megfelelő méretű új irodaházat építenek saját forrásból. Az új épület 2016-ban elkészült, és így október végén átköltöztek. A költözést – tekintve, hogy a társaság saját tulajdonú tehergépjárművel és karbantartó személyzettel rendelkezik – teljes egészében önerőből végezték el, külső szolgáltatást nem vettek igénybe.

A költözés előzményeiről nem tudtak az általunk megkérdezett dolgozók, azt viszont elmondták, hogy a korábbi irodaházhoz képest szűkösebb helyen vannak, bár ez nem befolyásolja a munkavégzésüket. Az viszont időnként okozhat kisebb fennakadást, hogy olykor, rövid időszakokra nincs telefon-összeköttetésük.

A régiről döntés később

Mindezt felvetettük a nonprofit kft.-nek írt levelünkben, továbbá azt is megkérdeztük, hogy ha közel három hónapja elköltöztek a Czinege János utca 1. szám alatt lévő épületből, akkor még miért ez a cím szerepel a társaság honlapján.

A kft. válaszában az állt, hogy a kor elvárásainak színvonalán álló új irodákat a dolgozók létszámának, helyigényének figyelembe vételével tervezték meg és alakították ki. A nonprofit kft. a céges telefonok vonatkozásában a mobilszolgáltatóval egyeztetve alakította ki a hálózatot, így a telefonos kapcsolatokban semmilyen fennakadás nem tapasztalható.

A Hortobágyi Nonprofit Kft. székhelyének módosítása még folyik, ezért a kft. a Czinege János utca 1. szám alatt továbbra is működtet ügyfélszolgálatot. A régi irodaház hasznosításáról végleges döntés egyelőre nem született.

HBN–Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában