Helyi közélet

2017.01.10. 16:55

Az egyetem szigetstanddal megy az Educatióra

Debrecen - Idén is önálló standon mutatkozik be, és kínálja képzéseit az érdeklődő középiskolásoknak a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Debreceni Egyetem.

Debrecen - Idén is önálló standon mutatkozik be, és kínálja képzéseit az érdeklődő középiskolásoknak a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Debreceni Egyetem.

A rendezvény – amelynek a kezdetektől résztvevője a Debreceni Egyetem – összekapcsolja a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

A többnapos seregszemlén mintegy 200 kiállító és csaknem 30 ezer látogató vesz részt évről évre. Közel 50 felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, vagy akár a tanulmányokat követő lehetőségekről is.

A Debreceni Egyetem idén is önálló, központi helyen lévő, 42 négyzetméteres, a zöld környezetet jelképező, körbe, és szabadon ki-bejárható „szigetstandon” mutatja be 14 karának felvételi kínálatát.

- A 40 fős stáb nagyrészt a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (DEHÖK) képviselőiből áll, akik évek óta rendszeresen vesznek részt a beiskolázási programban. Válaszolni tudnak az érdeklődők valamennyi kérdésére, ismertetve az intézmény oktatási, képzési, kulturális, kollégiumi, sport- és szabadidős, valamint mentálhigiénés lehetőségeit, többek között az egyetemről készült videófilmek folyamatos vetítésével. De készülünk ajándéktárgyakkal, szóróanyagokkal, és velünk lesz az egyetem népszerű kabalafigurája, eDE is – tudta meg az unideb.hu portál Molnár Dánieltől, a DEHÖK kabinetfőnökétől.

Az Educatio kiállításon való részvétel illeszkedik az egyetem beiskolázási rendezvényeinek sorába.

- Ezen az eseményen lehetőségünk van arra, hogy találkozzunk a fővárosi és a dunántúli megyékben élő, felvételi előtt álló diákokkal, bemutathatjuk, mi az, amit a Debreceni Egyetem nyújtani tud leendő hallgatói számára. Ezen a rendezvényen is azt hangsúlyozzuk: a Debreceni Egyetem mindenben telitalálat! – mondta Rőfi Mónika, a megjelenést koordináló Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Az érdeklődők természetesen mindhárom nap nyomon követhetik az eseményeket az egyetem Facebook-oldalán, ahol a DEHÖK sajtómunkatársai is folyamatosan beszámolnak a rendezvényről.

A belépés minden látogató számára ingyenes.

Időpont: 2017. január 19-21. (csütörtök/péntek/szombat) 10-17 óra

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont "G" csarnok (Budapest, Albertirsai út 10.)

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában