Helyi közélet

2016.12.03. 12:57

Költöznek a nagyerdei rendelők

Debrecen - Februártól a Lisznyai utca helyett a Hadházi útra mehetnek a környék betegei.

Debrecen - Februártól a Lisznyai utca helyett a Hadházi útra mehetnek a környék betegei.

Áthelyezik a Nagyerdőn, a Lisznyai utca és a Komlóssy utca sarkon négy körzet betegeivel foglalkozó orvosi rendelőket. Az új helyen, a Hadházi út 7-9. szám alatt várhatóan február 1-jén kezdődik a rendelés. Az érintettek egy része állítólag tiltakozó aláírásokat gyűjt ez ellen.

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy azért viszik át a rendelőket, mert a Lisznyai utca 6. szám alatti épület meglehetősen elavult. A helyhatóság által felkért szakértő szerint az összes belső burkolat, a gépészet, az ajtók, az ablakok, a felületek mind-mind felújításra szorulnának, nem éri meg ennyit rákölteni. A Hadházi út 7-9. számú társasház földszintjén korábban a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal felülvizsgáló orvosai dolgoztak, de egy ideje már üres az ingatlan. A polgármesteri hivatal illetékese azzal indokolta a változtatást, hogy a Lisznyaival szemben az egy néhány éve épített, korszerű, újszerű állapotú, tiszta ház, ráadásul még akadálymentesített is. Az érintett négy háziorvos (dr. Molnár Zoltán, dr. Gáspár Alicia, dr. Ölveti László, és dr. Burai Ágnes Ninon) elfogadták a cserét. Az önkormányzat a döntés meghozásakor figyelembe vette, hogy a Lisznyai utcai és a Hadházi úti rendelő egymástól mindössze néhány száz méterre található, és villamossal a Hadházi úti épület is könnyen megközelíthető – fogalmazott a polgármesteri hivatal válaszadója.

Az önkormányzat közgyűlése az így megüresedő, Lisznyai utca 6. szám alatti ingatlant nyilvános pályázat útján értékesíteni szeretné. A közgyűlés az ingatlanforgalmi szakértők által előzetesen megállapított forgalmi értékek alapján fogja a beérkező pályázatokat elbírálni.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában