Helyi közélet

2016.11.02. 15:29

Videó: Vádjavaslat született Debrecenben az aljas borsodi bűnözők ellen

Debrecen - Befejezték a nyomozást a rendőrök a három férfi ellen, akik becsaptak és kifosztottak egy idős nénit Debrecenben.

Debrecen - Befejezték a nyomozást a rendőrök a három férfi ellen, akik becsaptak és kifosztottak egy idős nénit Debrecenben.

Egy nő tett bejelentést 2016. március 31-én 19 óra körül arról, hogy idős édesanyja három férfit engedett be udvarára, akik azt mondták neki, hogy nyílászárót vásárolnának tőle. B. Károly, L. Jenő és H. Zoltán elterelték az idős hölgy figyelmét, és közben készpénzt loptak el tőle.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény egyik elkövetőjét, egy 38 éves kazincbarcikai lakost, akit 2016. május 10-én otthonában elfogtak. A nyomozók L. Jenőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. május 12-én elrendelt.

A nyomozás során a Bűnügyi Osztály munkatársai azonosították a gyanúsított két sajóbábonyi társát. Őket a nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival és a borsodi rendőrökkel összehangolt akció során 2016. június 13-án otthonaikban elfogtak. A 28 éves B. Károly az őt kereső rendőrök elől az ágyneműtartóban próbált meg elrejtőzni.

A 36 éves H. Zoltánt és B. Károlyt a nyomozók kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A bíróság 2016. június 15-én B. Károly előzetes letartóztatását, valamint H. Zoltán lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a sajóbábonyi és kazincbarcikai lakosok ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

- police.hu -


Debrecen - A rendőrök elfogták azt a két sajóbábonyi lakost, akik kifosztottak egy idős nénit Debrecenben. Az egyik férfi az ágyneműtartóba bújt az őt kereső rendőrök elől. Harmadik társuk már előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában