Helyi közélet

2016.10.06. 12:32

"Kanosak lettek" az italtól, ezért erőszakolták meg a tinilányt a fiúk Debrecenben

Debrecen - Az elsőrendű vádlott nem beszélt a bíróságon, a nyomozati szakban azt mondta, nem követte el a bűncselekményt.

Debrecen - Az elsőrendű vádlott nem beszélt a bíróságon, a nyomozati szakban azt mondta, nem követte el a bűncselekményt.

„Kanosra itták” magukat, egy éjszakás kalandban bíztak, ezért vásároltak óvszert – erről beszélt a gyanúsítotti kihallgatásán M. Richárd, aki két társával együtt szexuális erőszak bűntette miatt állt bíróság előtt csütörtökön a Debreceni Törvényszéken. A tárgyaláson ismertetett vallomása szerint bulizni készültek, ott akartak ismerkedni. Az este azonban váratlan fordulatot vett. A három fiatalt azzal vádolják, hogy megerőszakoltak egy még 18 év alatti részeg, magatehetetlen tinit egy Darabos utcai lépcsőházban.

A bíróságon a fiúk egyike sem tett vallomást, a kérdésekre is csak a még fiatalkorú harmadrendű vádlott, L. Zsolt volt hajlandó felelni. Csizmadiáné dr. Pethő Tímea bíró így az ő válaszai, a nyomozati szakban tett vallomások, illetve a vádirat és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján igyekezett rekonstruálni a történteket. Kiderült, M. Richárd és L. Zsolt együtt érkezett Debrecenbe dolgozni, ám a diákmunkát lemondták, mert inkább csavarogni támadt kedvük. Véletlenül futottak össze ismerősükkel, az elsőrendű vádlott P. Alexszel. Sok pénzük nem volt, de a délután folyamán csocsóztak, kocsmáztak. Fogyott a sör, a bor, whiskyre pedig meghívták őket, s vásároltak egy doboz óvszert is, gondolván, szükség lehet még rá az esti buliban - így sodródtak az éjszakai élet felé.

Közben a sértett, aki még a 18. életévét sem töltötte be, az iskolai farsang után szintén belecsapott a debreceni estébe. Gyorsan fogyott a vodka és a narancslé, barátnőjével olyan állapotba kerültek, hogy az egyik belvárosi szórakozóhelyen már ki sem szolgálták őket. A két társaság a Plázánál futott össze. Ott ücsörgött a már magatehetetlen tini és barátnője. Miután a három fiú odament hozzájuk, az áldozat barátnője lelépett, így egyedül maradt Alexszel, Richárddal és Zsolttal. Mint a felolvasott vallomásokból és utóbbi fiú válaszaiból kiderült, Alex próbált vele beszélgetni, de hiába, olyan részeg volt a lány, hogy az ügyészség szerint azt sem tudta, hol van, mi történik vele. Annyit azonban csak mondott, hogy pisilnie kell. Így jött képbe a Darabos utcai ház, ahol Alex apja lakik. Ketten, ő és Richárd fogták karon a lányt, harmadik társuk – akinek barátnője volt – elmondása szerint kísérte őket.

Alex már útközben felvetette, hogy „szexszelni” kellene vele. A társaság azonban nem a lakásba, hanem a 10. emeletre liftezett. Onnan a lányt előbb lesegítették a lépcsőfordulóba pisilni, majd visszavitték, s leroskadt a lift mellett. Eddig többé-kevésbé egyeznek az ismertetett és hallott nyilatkozatok, illetve a vádiratban foglaltak, ezt követően azonban akadnak ellentmondások. Zsolt például a nyomozati szakban még azt mondta, hogy látta, amint Alex puszilgatni és simogatni kezdi a lányt, a bíró kérdésére viszont már arról beszélt, hogy ez nem igaz, mert ő lement a földszintre.

Mindenesetre a vádirat szerint az elsőrendű vádlott alul meztelenre vetkőztette a tinit, óvszert húzott, és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal. Richárd szerint ez szemből történt, s nem azért vettek gumit, mert erőszakra készültek. Azt is mondta, nem sejtették, hogy egy gyerekcsínyből ilyen súlyos ügy lesz, s megbánta a történteket. Zsolt pedig arról beszélt, bűnösnek érzi magát, ám azt is kijelentette, hogy amikor állítólag Alex felvetette a szex lehetőségét, azt mondta, „ti bolondok vagytok!”.

A fiúkat tettükben egy lakó zavarta meg, aki a zajra kijött a lakásából. Ekkor kezdtek el lefelé szaladni, ám a nagy sietségben Alex a kabátját és az alsóneműjét is fennhagyta. A cuccokért Richárdot küldte vissza. Amikor felért, látta, hogy a lakó ott beszélget a sértettel. Ekkor felkapta mellőlük a kabátot, és leszaladt.

A Debrecenben nagy port kavart eset tárgyalása a vádlottak után a sértett tini meghallgatásával folytatódott, erre az időre azonban zárt tárgyalást rendelt el a bíróság.

HBN


Volt már kifosztásos ügye

A fiúkat azzal is vádolják, hogy a vádlottak a lányt kifosztották, a mobiltelefonját és karkötőjét is elvették. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el. Richárd ismertetett vallomásából az derült ki, hogy miután elfogták őket, egy helyszíni kihallgatáson ő mutatta meg, hol rejtőzik a telefon. Zsolt pedig azt mondta, ő a karkötő sorsáról sem tud. Alexnek egyébként nem ez az első kifosztásos ügye, korábban már volt egy próbára bocsátása. A fiúk tettük után egy ideig a főtéren ücsörögtek, majd mindhárman hazabuszoztak. Richárd és Zsolt otthon azt mondta, dolgoztak.


Debrecen - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a három gyanúsított ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy lépcsőházban erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal.


Debrecen - Az egyik fiú már korábban is követett el kifosztást.

 


Debrecen - Nagyon részeg lehetett az a 17 éves lány, akit a rendőrség szerint három tizenéves fiú akart megerőszakolni Debrecenben péntek este. Védekezni sem tudott, amikor magukkal rángatták egy lépcsőházba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában