Helyi közélet

2016.09.22. 13:56

Egyre népszerűbbek a gépkezelő képzések

Debrecen - Tovább növekedett a személyre szabott képzési programok iránti kereslet is.

Debrecen - Tovább növekedett a személyre szabott képzési programok iránti kereslet is.

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. ipari OKJ-s képzések toplistájának adatai azt mutatják, hogy továbbra is nagy az igény a termelő szektort segítő szakképesítésekre.

Igyekezni kellett

Az első háromnegyed éves adatai alapján összeállított listán a legnépszerűbbek a különböző gépkezelői tanfolyamok. A szakértő szerint tovább növekedett a személyre szabott, egyéni programok alapján összeállított képzések iránti kereslet is. Az idei év összesített adatai alapján a különböző gépkezelői képzések a legkeresettebbek az ipari OKJ-s képzések közül. A nagy érdeklődés oka, hogy a gépkezelői jogosítvány megszerzésének jogszabályba foglalt határidejét kitolták 2016. június 30-ig, így plusz fél év állt azoknak a rendelkezésére, akik nem fogtak bele időben a tanulásba. A Perfekt Zrt. toplistáján a targoncavezető áll az első helyen, az emelőgépkezelő a második, míg az ötödik helyen a földmunka-, rakodó-, szállítógép kezelő szerepel.

Átrendeződés

A 2015-ös évben első helyezett ipari olaj, gáztüzelő-berendezés kezelő az idei listán a negyedik helyre szorult. Újdonság viszont, hogy ebben az évben a bányászati szakterület is felkerült a listára, a külszíni bányász OKJ-s képzés a harmadik a rangsorban. Szilber Erzsébet, a Perfekt munkatársa ezt azzal magyarázza, hogy a 2013-mas OKJ-s változásoknak érett be mostanra a hatása, és a munkavégzéshez szükséges szakképzettségi előírásoknak tettek eleget a cégek. A szakértő elmondta, hogy tovább növekedett a személyre szabott képzési programok iránti kereslet is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában