Helyi közélet

2016.09.16. 14:08

"Az ember ideje pótolhatatlan, az elpazarolt éveket már nem lehet visszakapni" - Olvasóink a Schönstein-ügyről

Debrecen - Egy életre elég kártérítés? Vagy elég egy szimpla bocsánat? Ifj. Schönstein Sándor ügye kapcsán arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kárpótlást kérnének, ha ártatlanul ülnének börtönben.

Debrecen - Egy életre elég kártérítés? Vagy elég egy szimpla bocsánat? Ifj. Schönstein Sándor ügye kapcsán arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kárpótlást kérnének, ha ártatlanul ülnének börtönben.

– Az ember ideje pótolhatatlan, az elpazarolt éveket már nem lehet visszakapni. Éppen ezért mindenféleképpen pénzbeli kárpótlást szeretnék – mondta Madarasi Szilvia.

Madarasi Szilvia

– Legalább azt az összeget fizessék ki nekem, amennyit megkerestem volna a munkahelyemen a börtönben töltött idő alatt – válaszolta Farkas Gréta.

Farkas Gréta

– Sosem tudnék megbocsájtani annak, aki helyett éveket kellene a börtönben töltenem. A pénz nem fedezné a lelki sérüléseimet – véli Józsa Imre.

Józsa Imre

– Még ha kapnék is utólag, akkor sem érezném magam kárpótolva. A szabadságom megfizethetetlen – vallja Konyári Kornél.

Konyári Kornél

– Egy bocsánatkérés az, amit mindenféleképpen elvárnék. Fontos lenne, hogy nyilvánosságra hozzák ártatlanságomat. Ha ennek tetejében pénzt is adnának érte, nem utasítanám vissza – mondta Asztalos Endre Levente.

Asztalos Endre Levente

– Egyértelműen pénzbeli kárpótlást kérnék az elvesztegetett éveimért cserébe – mondta el Karádi Nóra, hozzátéve, hogy egy 10 milliós összeggel megelégedne.

Karádi Nóra

HBN|Fotók: Molnár Péter


Debrecen - 10 millió 367 ezer forint kártalanítást és annak kamatait kell megfizetnie kártalanításként a Magyar Államnak ifj. Schönstein Sándor részére, így döntött első fokon a Debreceni Járásbíróság. Emellett az alperesnek csaknem 800 ezer forint perköltséget is meg kell térítenie a felperes számára. A kártalanítás kamatait 2013 szeptemberétől kell számolni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában