Helyi közélet

2016.09.10. 18:16

Az egyetem nemzetköziségét is erősítené a DEHÖK új elnöke

Debrecen - Július 1-jétől Bognár István Ádám a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Debrecen - Július 1-jétől Bognár István Ádám a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke.

– Mindig is szeretettem volna a közéletért tenni. Hat éve veszek részt aktívan a hallgatói érdekképviseletben – mondta Bognár István Ádám, aki ez idő alatt bejárta a ranglétrát, míg fokozatosan eljutott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (DEHÖK) elnöki pozíciójáig. Jelenleg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának is elnökségi tagja.

Eleinte a rendezvények körüli munkálatok keltették fel az érdeklődését, de ma már az adminisztratív terület és a tárgyalások is közel állnak hozzá. – Ez a terület legalább olyan fontos, mint a látványos események. Komoly adminisztratív munka folyik nálunk, mely lényeges a hallgatók mindennapjaiban – fogalmazott, hozzátéve, elődjétől, Körösparti Pétertől az idők során nagyon sok mindent megtanult. HÖK-elnökként célja, hogy a korábbi értékek megőrzése mellett különféle fejlesztésekkel segítse a hallgatók életét. A sok külföldi diákra való tekintettel pedig az egyetem nemzetköziségét is erősíteni szeretné.

Fotó: Matey István

Bognár István környezettudományi mesterszakon és jogász szakon folytatja a tanulmányait. Szabadidejében szívesen járja a természetet, szeret vadászni és közel áll hozzá a koronglövészet is.

Mindig megtelik

A 29 éves HÖK-elnök szót ejtett a kollégiumi jelentkezésekről is. Elmondta, idén is magas számban jelentkeztek a férőhelyekre, azonban pontos adatokat csak a beköltözéseket követően tud majd mondani. – Akik valamilyen oknál fogva nem költöznek be, meghirdetjük a helyüket. Szeptemberben jellemzően már nem marad üres hely – mondta. Hozzátette, az árakat mindig az inflációhoz igazítják. Igyekeznek alacsonyan tartani a kollégiumi költségeket, hiszen a hallgatóknak még mindig ez a legkedvezőbb lakhatási szolgáltatás.

Együtt az egyetemisták

Az elmúlt években a HÖK egyre több közös programot szervezett az egyetemi karok számára. A jelenleg zajló gólyatábor is mind a tizennégy kart felöleli. Mindez megerősíti a karok közötti megértést, összetartást, a „debreceni egyetemista tudat” kialakulását. Arra törekednek, hogy a hallgatók érdekeit szem előtt tartva mindig egységesen és hatékonyan járjanak el. Bognár István elmondta, a Debreceni Egyetem soron következő rendezvénye, a szeptember 28-án tartandó yoUDay is ebben a szellemiségben szerveződik. Hozzátette, az esemény jó alkalom a hallgatói és oktatói összefogásra. A résztvevőket amerikai stílusú show várja, zenés, sportos és látványelemekkel. A program az egyetem polgárai számára díjmentes – akik szintén ingyen hozhatnak kísérőt –, a külsős érdeklődők pedig válthatnak jegyet a rendezvényre.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában